Bomen snoeien

Bomen snoeien is een vak apart. Hiervoor bent u bij ons aan het juiste adres.

Het laten snoeien van uw boom. Zonder zorgen.

Bent u op zoek naar een ervaren boomsnoeier voor het deskundig snoeien van uw bomen? Bomen snoeien is een cruciaal onderdeel om de veiligheid in de omgeving van de boom te bewaken. Of het nu gaat om het beheersen van de omvang, het vormgeven van de kroon of het verwijderen van dode takken, het snoeien vereist precisie en expertise. Het laten snoeien van uw bomen door een bekwame boomverzorger kan helpen bij het voorkomen van problemen zoals takbreuk. Als er een betrouwbare en professionele boomverzorger gezocht wordt, bent u bij De Hollandse Houthakkers aan het juiste adres om het beste resultaat voor uw bomen te garanderen. 

Het laten snoeien van uw boom. Zonder zorgen.

De reden om bomen te laten snoeien kan voor iedereen verschillend zijn. Goed om vooraf te weten is dat vrijwel elke gezonde boom beter af is als deze niet gesnoeid wordt. Echter, het kan voorkomen dat bomen veel overlast geven of uit proporties groeien en de veiligheid voor uzelf, de omwonenden of het verkeer in gevaar komt, dat de bomen laten snoeien toch de beste oplossing is. Dit is de zorgplicht van de boomeigenaar.

Bij het snoeien van een boom, of het nu gaat om het beheersen van de omvang of het verminderen van overhangende takken, is periodiek onderhoud van cruciaal belang. Bij een eerder gesnoeide boom is het noodzakelijk om periodiek de boom opnieuw te snoeien om de snel uitgelopen jonge takken weer te verwijderen. De tak aanhechting is vaak slecht, waardoor, in verband met de veiligheid en het uitbreken van de takken, periodiek gesnoeid moet worden. Dit behoudt ook de gewenste vorm en grootte.

Heeft u een vraag over het snoeien van uw boom of wilt u uw boom laten snoeien, neem gerust contact op. Laat ons weten waarom u uw boom wilt laten snoeien en ontvang gratis advies. Ons deskundig team staat klaar om te helpen bij het onderhoud van uw bomen, of het nu gaat om het snoeien van overhangende takken of het handhaven van de gezondheid van uw landschap.

over_voor

Voor particulieren met kleine of grote tuinen

over_veel

Veel expertise voor maximale veiligheid

over_vlotte

Vlotte communicatie & heldere afspraken

Wij laten altijd uw tuin weer netjes achter

Verschillende manieren
van bomen snoeien

20210320_201619

Afhankelijk van uw wens en de soort boom kunnen we de kroon, dit zijn de takken en bladeren, van de boom innemen. Dit noemen we snoeien. Voor het snoeien van grote bomen kan vormsnoei essentieel zijn om de omvang te beheersen en de structuur te handhaven. Het volledig terugzetten van de takken op kaal hout zodat er geen bladeren meer overblijven noemen we kandelaberen. Dit gebeurt veelal bij treurwilgen. Zowel het kandelaberen als het snoeien kunnen wij voor u verzorgen. Een andere vorm van snoeien is begeleidingssnoei. Hierbij worden de onderste takken weggehaald, ook wel opkronen genoemd, om te voorkomen dat in de toekomst niet meer onder de boom door gelopen kan worden en veel dikkere takken weggezaagd moeten worden.

Bij het snoeien van kleine bomen is verjongingssnoei vaak gewenst om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Voor deze kleinere bomen is het belangrijk om periodiek te snoeien om de gewenste grootte en vorm te handhaven.

Afhankelijk van de soort boom kan deze het hele jaar rond gesnoeid worden of alleen in de zomer. Bomen waarvan de Latijnse naam begint met A, B of C kunnen alleen in de zomer gesnoeid worden, anders is de kans op ‘doodbloeden’ en infecties te groot. Ons team staat klaar om u te adviseren over het geschikte snoeimoment voor uw specifieke boomsoort, of het nu gaat om grote bomen snoeien die vormsnoei nodig hebben, kleine bomen snoeien die verjongingssnoei vereisen of andere snoeiwerkzaamheden die uw bomen gezond en in vorm houden.

Afhankelijk van de soort boom kan deze het hele jaar rond gesnoeid worden of alleen in de zomer. Bomen waarvan de Latijnse naam begint met een A, B of C kunnen alleen in de zomer gesnoeid worden, anders is de kans op ‘doodbloeden’ en infecties te groot.

Hoe gaan we
als boomsnoei bedrijf te werk?

IMG20230602083821

Wanneer u uw boom gesnoeid wilt hebben, plannen we een moment voor het snoeien als u thuis bent. Als ervaren boomverzorgers  vinden we het essentieel om samen met u te bepalen hoeveel er van de boom gesnoeid moet worden. We beginnen met een klein stukje snoeiwerk en stemmen opnieuw af om te verzekeren dat het resultaat aan uw verwachtingen voldoet. Vervolgens vragen we aan het einde van de snoei of de boom volledig naar wens is gesnoeid. Snoeien doen we voor u, maar altijd in samenspraak met u als klant.

De afgesproken werkzaamheden voeren wij zorgvuldig en veilig uit. Ook in tuinen met kleine toegang kunnen wij ons werk goed doen. Als professioneel boomverzorgers beschikken we over speciale machines voor krappe locaties en kunnen we grote en kleine bomen eenvoudig snoeien. Ons streven is om uw tuin minstens zo netjes achter te laten als deze voor aanvang was.

Bovendien kunnen we, indien gewenst, het stamhout op haardhoutlengte zagen. De takken kunnen we versnipperd achterlaten, zodat u deze als bodembedekker kunt gebruiken. Als gespecialiseerd boomverzorgers streven we ernaar om niet alleen aan uw snoeiwensen te voldoen, maar ook om u te voorzien van bruikbaar hout en opties voor uw tuinlandschap.

Bij het snoeien van kleine bomen is verjongingssnoei vaak gewenst om de groei te stimuleren en de vorm te behouden. Voor deze kleinere bomen is het belangrijk om periodiek te snoeien om de gewenste grootte en vorm te handhaven

Een boom snoeien wat zijn de kosten?

Het bepalen van de kosten voor het snoeien van een boom kan variëren en is afhankelijk van verschillende factoren. De prijs is een belangrijk aspect wanneer u overweegt om uw boom door De Hollandse Houthakkers te laten snoeien. De kosten voor het laten snoeien van bomen zijn vaak afhankelijk van de grootte, hoogte en staat van de boom, maar ook van de complexiteit van het werk. De kosten van een boom van 10 meter of hoger snoeien verschilt uiteraard met de prijs van het snoeien van een kleine boom. Bij het beoordelen van de kosten voor het snoeien van een boom, is het raadzaam om met ons contact op te nemen voor een nauwkeurige inschatting.

Hoe werken wij

Uw klus geklaard in 3 makkelijke stappen

1

Indicatie van de prijs via calculator

Via onze website kunt u zelf de prijs voor de te kappen boom berekenen. Door deze indicatie weet u direct wat de kosten ongeveer zullen zijn.

Prijs berekenen

Heeft u meerdere bomen die gekapt moeten worden, een boom die gesnoeid moet worden of een andere vraag? Neem dan direct contact met ons op.

2

Definitieve en scherpe offerte op maat

Nadat u de indicatie hebt ingestuurd of contact hebt opgenomen kunnen wij u een definitieve offerte toesturen voor de gevraagde werkzaamheden. De definitieve offerte is gespecificeerd in alle verschillende werkzaamheden die wij aanbieden.

Akkoord? Dan plannen we een datum voor de uitvoering.

3

Werkzaamheden uitvoeren en uw tuin netjes achterlaten

De afgesproken werkzaamheden voeren wij zorgvuldig en veilig uit. Ook in tuinen met kleine toegang kunnen wij ons werk goed doen. Wij hebben machines speciaal voor krappe locaties. Ons streven is uw tuin minstens zo netjes achter te laten als deze voor aanvang was.

Eventueel zagen wij het stamhout op haardhoutlengte. De takken kunnen we versnipperd achterlaten zodat u deze als bodemdekker kan gebruiken.

Bomen die we hebben gesnoeid in de omgeving. Een aantal projecten.

Of het nu gaat om een kleine meidoorn of een enorme treurwilg, wij behandelen elke opdracht met dezelfde toewijding en precisie. Een greep uit de onlangs gesnoeide bomen.

Offerte nodig? Of heeft u andere vragen?

Bereken zelf uw prijs

Offerte aanvragen of een vraag stellen via het formulier? Dat kan! Wij reageren snel op uw bericht. 

Reviews van onze klanten

Reviews van onze klanten